В категории:Информации / Политика / САЩ / Свят

ЦРУ срещу Доналд Тръмп

Бившият агент на разузнавателната централа на САЩ Евън МакМълин се самолансира като „консервативна алтернатива” на кандидат-президентите и на републиканците, и на демократите

Републиканецът и бивш служител на ЦРУ Евън МакМълин, подкрепен от други членове на Репубилканската партия в САЩ, които не харесват Доналд Тръмп като свой канидат, е решил да издигне собствената си алтернативна кандидатура за преидентските избори в САШ. МакМълин, добил известност с критиките си срещу Тръмп в социалните мрежи, започва своя независима изборна кавпания.

Евън МакМълин
Евън МакМълин

Зад него застава групата Better for America, която също се обявява за незаисима. Средства за кампанията са готови да отделят неколцина влиятелни донори, традиционно подпомагащи Републиканската партия. Включва се и опитният политически експерт, републиканецът Рик Уилсън, също остър критик на Тръмп.

В интервю за „Ей Би Си Нюз” МакМълин заяви: „Американците нямат вяра в нито един от кандидатите на двете основни партии. Време е за нови лица. Никога не е късно да се направи правилното. Америка заслужава нещо по-добро от Доналд Тръмп и Хилари Клинтън. Смирено предлагам себе си като лидер, който може да стане консервативна алтернатива за милиони недоволни американци”.

След изявлението му неговият профил в Туитър само за три часа набъбна с 10 000 нови последователи.

40-годишният МакМълин не е политик. По-голямата част от кариерата му е преминала в ЦРУ. През 2011 г. завършва Уортънската бизнес школа, в която е учил и Тръмп. От 2011 до 2013 г. работи в банката Goldman Sachs. През 2013 г. преминава на работа в републиканския апарат на Камарата на представителите.

Политическите наблюдатели не му дават реални шансове в битката за Белия дом, но отчитат включването му в състезанието като белег за силното брожение срещу Тръмп в редиците на републиканците.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар