В категории:Общество

За пример на „ония с майбасите”

Американски преприемач спечели на борсата 1,6 милиона долара и ги разпредели между служителите си, за да омекоти удара срещу тях от Covid-19

Това са мимиките на служителите на Лари Конър, с които те посрещнали съобщението му по време на видеоконференцията. Снимка от екрана: RT

Българският премиер, който обича да търси решения за държавата в пандемия с игриви закачки към очевидно най-добре познатия му социален кръг – „ония с майбасите” или „с ролс-ройсите”, вече разполага със светъл челен опит от прогресивните САЩ, достоен за прилагане към тази компания. Дали ще се престраши да ѝ го препоръча?

Лари Конър. Снимка: eu.usatoday.com

Ето и случката. Американският предприемач Лари Конър от Охайо, основател на компанията за инвестиране в недвижими имоти The Connor Group, наскоро събрал екипа от свои служители на видеоконференция, за да им съобщи приятната новина, че с игра на борсата е спечелил за фирмата 1,6 милиона долара. А още по-приятно се оказало решението му тази сума да се разпредели между всичките 400 работещи в The Connor Group, чиито доходи били силно ударени от икономическите последствия на пандемията от Covid-19.

„Това не е подарък. Вие сте спечелили тези пари,” благородно заявил Лари Конър на зашеметените си служители, които го обсипали с благодарности, щом дошли на себе си.

Разбира се, има и подробности към трогателния жест. Сумите, които ще се раздадат, варират между 2000 и 9000 долара. Разказващият историята сайт eu.usatoday.com не пояснява как ще се определя на кого колко се полага, но може да се предполага, че това ще е свързано с размера на съответните заплати в компанията. Нищо няма да получат онези служители, които вече са били обезщетени заради тежката им ситуация вследствие на Covid-19 – защото в САЩ се полагат и преки финансови помощи от държавата за гражданите ѝ. За разлика от България.

 

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар