В категории:България

НОИ раздаде пенсии в деня на вота – за първи път в неделя

ГЕРБ измисли нова хватка за ,,убеждаване” на електората и отдавна надмина бай Ганьо

В неделя, деня на изборите, НОИ е превел пенсии по банков път. Такива сигнали ,,Барикада” получи от няколко места в страната, сред които София и Варна. Жена съобщи, че преводът е носил дата… 7 ноември, т.е. понеделник.

,,Проверявам си непрекъснато сметката. Чрез електронното банкиране разбрах, че преводът е направен в неделя. И sms получих тогава. Посочената дата е 7 ноември. Аз и в събота проверявах, нямах пари по сметката. Дошли са на 6-и, в неделя. За първи път се случва НОИ да ги преведе в неделя, почивния ден”, разказа жената.

В социалните мрежи също имаше много такива свидетелства. ,,Браво, нали девизът на ГЕРБ е ,,Работим в интерес на гражданите””, шегуваха се хората. Превеждани са били пари не само за възраст, но и инвалидност.

...
Цветан Цветанов, изборното гуру на ГЕРБ, се окъпа в пенсионерска любов по време на кампанията.

Сумите са били достъпни за теглене в неделния ден в зависимост от банката, в която  е сметката. Клиенти на един от най-популярните трезори се похвалиха, че са успели да си вземат парите.

С този факт се оказа свързан и друг. Работещите в неделя аптеки се оказаха пълни с хора. ,,А, така ли?! Значи заради това днес имаше толкова много хора при нас. Това е традиция – щом преведат пенсиите, бабите и дядовците на мига идват да купуват лекарства по каса”, съобщи продавач в столична аптека, работеща в неделя. Той току-що бе научил от представител на ,,Барикада” за изненадващата активност на НОИ в почивния ден.

,,Барикада” провери дали и държавните пощи работят в неделя – по принцип пенсии се вземат и от там. Гишетата се оказаха затворени. Поне пощенските служители не са били впрегнати в задачата да изненадват приятно пенсионерите в деня на вота!

В крайна сметка след този трагико-комичен сюжет може да заключим, че инструментариумът  за ,,убеждаване” на електората в България се обогати – чрез предоставяне на пенсии по банков път в почивния изборен ден. ГЕРБ отдавна надмина оня Алеков герой, станал завинаги емблема.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар