В категории:Свят

Дискусия „Венецуела и светът” се фокусира върху горещата тема

Дебатите по кризата около латиноамерикнаската държава ще се водят на 19 февруари, вторник, от 11.00 до 13.00 ч. в Пресклуба на БТА. Поканени са експерти и анализатори с различни гледни точки. Събитието ще се излъчва онлайн

Събитията във Венецуела ще бъдат разгледани "под лупа" по време на искусията
Събитията във Венецуела ще бъдат разгледани „под лупа“ по време на дискусията

Съюзът на българските журналисти, Сдружението на испаноговорещите журналисти в България, Българското дипломатическо дружество и Асоциацията за приятелство „България-Венецуела”, с медийното партньорство на „Барикада”, канят на обществено-медийна дискусия „Венецуела и светът”. Тя ще се състои на 19 февруари 2019 г., вторник, от 11.00 до 13.00 ч. в Пресклуба на БТА, бул. „Цариградско шосе” 49.

Инициативата е продиктувана от желанието и необходимостта да се чуе мнението на повече експерти и анализатори по горещата международна тема за венецуелската криза.

Поканени са медиите, МВнР и други български институции, академични среди, чуждестранни посолства.

Модератор на дискусията ще е Снежана Тодорова, председател на УС на СБЖ. Встъпителни изказвания ще направят: доц. д-р Александър Сивилов, Исторически факултет на СУ „Св. Кл. Охридски”; Жоржета Пехливанова, дипломат с опит от Венецуела и други латиноамерикански държани, автор на 4 книги, сред които „Магията Латинска Америка” (2011 г.); Къдринка Къдринова, отговорен редактор на сайта на СБЖ, коментатор на сайта „Барикада”, председател на СИЖБ; Н. Пр. Ориета Капони, посланик на Боливарска република Венецуела в България.

Всички присъстващи ще имат възможност в рамките на 5 минути да изкажат свои мнения или да зададат въпрос. Предварителните заявки за изказвания и въпроси могат да се изпращат на електронния адрес на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България periodistas@abv.bg .

 

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар