Финансирани от САЩ „умерени бунтовници” обезглавиха дете

Жестоките похитители запечатаха злокобното си деяние на видео филм.

"Умерените бунтовници" минути преди обезглавяването
„Умерените бунтовници“ минути преди обезглавяването

Закърмената със зло, неморална, отвратителна, провокирана и подклаждана от правителството на САЩ война в Сирия шокира с още едно разтърсващо престъпление. 12-годишно момче беше обезглавено от „приятелски“ за Запада сили. Зловещото убийство е извършено и заснето от членовете на на Нур ал-Дин ал-Зинки – група на „умерените бунтовници”, подпомагани, финансирани и въоръжавани като цяло от Съединените щати.

Движението Нур ал-Дин ал-Зинки беше създадено през 2011 г. по време на сирийската гражданска война и се разрасна в мощна бунтовническа група против силите на сирийския президент Башар ал-Асад с помощта на САЩ. Групата също така претендира за акции срещу терористите от Ислямска държава (ИДИЛ). Въпреки това, както видеото показва, престъпленията срещу човечеството не са им чужди и по нищо не се различават от терористичните дейности.

Два видеоматериала се появиха във вторник, илюстрирайки ужасяващата действителност, създадена от външната политика на САЩ. Първото видео показва петима мъже, които заедно с уплашено дете стоят пред камерата в задната част на камион. По-късно се вижда как един от мъжете отрязва главата на момчето.

Според информацията трагедията се е случила в Хандарат, северно от най-големия град в Сирия – Алепо, където наскоро имаше сериозно насилие.

Мъжете в първото видео казват, че детето е боец от Лива ал-Кудс (Бригада Йерусалим), палестинска проправителствена милиция, действаща в региона на Алепо. Паравоенната фракция е съставена от палестинци, прогонени от домовете им в лагера Хандарат. Те не са част от ИДИЛ и се борят единствено да си върнат домовете.

Освен това според Лива ал Кудс момчето, идентифицирано като Абдула Иса, е било просто един невинен 12-годишен хлапак от бедно семейство на бежанци, живеещи в една от бунтовническите зони в Алепо.

По-рано този месец организацията Amnesty International публикува доклад, който подробно разкрива ужасяващи злоупотреби на членове на Нур ал-Дин ал-Зинки. Те са получили от САЩ всичко – от противотанкови ракети до пари в брой. Обвинени са във всякакви нарушения на човешките права, включително отвличания и мъчения – а сега и в публично обезглавяване на дете.

Съдейки по окъсаните дрехи и охлузванията по тялото на момчето, то е бедно, но вероятно е било и измъчвано преди да бъде хладнокръвно и безмилостно убит.

Кадър от видеото, показващо обезглавяването на 12-годишно дете
Кадър от видеото, показващо обезглавяването на 12-годишно дете

Второто видео показва как мъж слага детето на пода на камиона. Ръцете на момчето са вързани с белезници на гърба му, след което бунтовникът екзекутира момчето, като използва малък нож.

Чува се вик „Аллах Акбар!”, палачът вдига високо главата на детето, а след това го поставя по гръб.

Публикуването на видеото предизвика реакция от страна на Държавния департамент в сряда – едва след като стана ясно, че светът няма да приеме омаловажаване на престъплението.

„Ако можем да докажем наистина случилото се, и тази група [Ал-Зинки] е замесена в това, със сигурност ще преустановим всякаква помощ или по-нататъшно участие”, заяви официалният представител на САЩ Марк Тонер пред репортери на пресконференция в сряда, 20 юли.

„Не мога да кажа какви биха били последиците, но със сигурност ще спрем и ще преразгледаме всякаква връзка или сътрудничество с тази група”, подчерта отново той.

Членове на движението Нур ал-Дин ал-Зинки реагираха с думите, че мъченията и обезглавяването на невинното дете са били „индивидуална грешка”.

Новината за екзекуцията се появи в същия ден, когато коалиционните сили начело със САЩ бомбардираха село Мадбидж на територията на Хазавне в Северна Сирия, при което загинаха десетки невинни хора, много от които деца.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар