vania2-300x3001111Ваня Григорова

Икономист, зъвършила е УНСС. Съветник по икономически въпроси на президента на КТ „Подкрепа“. Председател на Сдружение „Солидарна България“. Автор е на изследвания за въздействието на международните финансови институции върху социално-икономическото развитие на България, за ефектите от договорите за свободна търговия и рисковете от ТПТИ, за последствията от дерегулацията на публичните услуги и др.

 

 

 

kadree-300x3001111Къдринка Къдринова

Журналист международник. Работила е във вестниците „Народна младеж”, „Диалог”, „24 часа”, „Сега”, „Монитор”, била е зам.-главен редактор на сп. „Тема” и редактор международни новини в програма „Хоризонт” на БНР. Автор на три книги. Председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България, член на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели. Носител на редица национални и чуждестранни журналистически и литературни награди.

 

 


bojan_strajk2222-300x300111Боян Станиславски

Роден в София, постоянно живущ в Полша; публицист, преводач и издател. Автор е на коментари и анализи в различни полски и български вестници и списания. Публикувал е в много полски издания; от 2015 г. е зам. главен редактор на ляв полски сайт Strajk.eu. Авторски статии е публикувал на страниците на българския печат. От 2008 година е кореспондент в Полша на Българското национално радио. От 2010 до 2012 година е главен редактор на списанието „Związkowiec“, свързано с полска синдикална централа – Общополско споразумение на профсъюзите (OPZZ).

 

 

Петя Климентова

Родена през 1986 г. в София. Завършила е полонистика в Софийския университет и настоящ докторант по социология към ИИОЗ-БАН. Работи в сферата на комуникациите, от 2007 до 2011 г. е пресаташе на КНСБ, секретар, журналист и фотокореспондент в синдикалното издание „Синди труд“; Работила е също така в 112-МВР, УНИЦЕФ-България, ИА „Кросс“ и др. Интересува се от темите за гражданското общество и държавата; всекидневното гражданство в сферата на труда; политиката и ролята на медиите и др.

 

 

Филип Буров

Журналист, специализиращ в сферите на международните отношения, конфликти, макроикономика и финанси. С опит от медии като агенция „Фокус“, вестник „Пари“ и вестник „Капитал Daily”. Работи и върху докторантура по въпросите на модерната българска история.

 

 

 

 

dsc_4286%d0%b011%d0%b0

Ивайло Атанасов

Завършва математическа гимназия в гр. Кюстендил и следва философия в СУ. Изследователските му интереси са насочени към класическия либерализъм и политическа икономия, френски и немски материализъм, теория и историята на науката и др. Работи върху дисертация, изследваща представите за произхода на властта на английските философи от зората на капитализма. Публикува политически анализи в периодичния печат. През учебната 2015/16 година преподава Философски цикъл в професионална гимназия в Разград. Междувременно става ултрамаратонец и през 2016 г. печели Обиколката на Витоша.

RomaniaSerbiaEnglishGreek