В категории:България

Откровения в БСП: Ето 50 лева, за да гласувате за този кандидат!

В столетната партия тече поредното вадене на много кирливи ризи

БСП може да бъде горда, че е достигнала вековния идеал за равенство и братство. Няма друга партия, при която „другари” да развеят най-кирливите си ризи, да се впуснат във война, след време пак да седнат заедно и да се хранят от обща копанка. Да се дебнат, мълчат, а новото замерване с кал да е винаги предстояща новина. И всички да бъдат абсолютно равнопоставени по отношение на ролите – един път палач, друг път жертва.

Червените знамена отдавна са само камуфлаж. Снимка: сайт на БСП

Поредният сюжет на вадене на много мръсна кир е от Варна. Но драмата не е само варненска. На сцената се появи кърваво писмо от „революционери”, адресирано до Корнелия Нинова и с мишена организационния секретар Кирил Добрев. В него става дума за

мастита корупция, купуване на гласове, документални измами във вътрешно-партийния живот…

на фона на които фактът, че Добрев кадрувал по отношение на партийни постове, изглежда безобидна детска игра. Интересното е, че 99.99% от написаното е самата истина. Още по-вълнуващото е, че мнозина от представителите на враждуващите лагери са вършели или вършат абсолютно същите мръсотии. Както ще стане ясно, част от днешните кръвни врагове бяха приятели в миналото. И утре пак може да бъдат, в зависимост от финансови и други потоци.

Преди да публикуваме писмото, ще разясним предисторията на скандала. Варненската структура на БСП е традиционно разделена, разколът датира от самия старт на демокрацията. Противопоставянето през годините течеше по оста Петър Димитров – Апостол Димитров, Борислав Гуцанов – Красимир Янков и т.н.

Днес на сцената има нов играч, напълно непознат

дори за правоверните варненски социалисти – Иван Иванов. Ползва се с покровителството на Кирил Добрев. Стана и депутат. Внедряването му обаче е за сметка на тотално низвергнатия Янков.

Новият силен във Варна – Иван Иванов. Снимка: фейсбук профил на Иван Иванов

Самият Янков дейно подкрепи Корнелия Нинова за лидерския пост в БСП. Верните му варненски делегати под строй гласуваха за нея на конгреса миналата година. Но времената се менят и Янков, макар и депутат, бързо изпадна от големите сметки. По неясна до момента причина Добрев, дясна ръка на Нинова, му вдигна мерника. Бе изхвърлен от ръководството на БСП. Съответно „жертвата” обяви публична война на ръководството, а негов последен бастион се оказа областният съвет на Варна.

Само че Добрев и Нинова решиха и него да му вземат. На проведено няколко пъти заседание на областния съвет за лидер през юни бе избран Цонко Цонев, който е почти толкова анонимен, колкото и големия фаворит Иван Иванов. Разликата е, че преди 3-4 години Цонев заемаше същия пост, в качеството си на фаворит на… Янков. После се скараха, а през 2015 г. Цонев

участва на местните избори като застъпник на… Реформаторския блок.

Забърка се и в корупционни скандали, за които също става дума в писмото. Корупционните данни бяха изнесени от бившият социалист Румен Петков. Цонев го осъди за клевета на първа инстанция, но на втора не успя.

А сега няколко думи за новата звезда Иванов. Той е бивш полицай от Пристанище – Варна, притежава интересна биография. През 2008 г., при  управлението на тройната коалиция, белезници щракнаха върху ръцете му, а миналата година сайтът „Варна утре” припомни сагата така: “Същият в оперативен план е известен и че покрива контрабандни канали, свързани с БСП, на известен бизнесмен, близък до депутат от БСП, заради което е бил преместен (вместо уволнен) за срок от една година в РГУ – Елхово”. Иванов, който е собственик на варненски ресторант, се оттегли за дълго след ареста от активен обществен живот, за да изгрее с бясна скорост през 2015 г. Най-напред стана общински съветник от листата на „Възраждане – Атака”, а през март тази година влезе в парламента от листата на БСП. И в двата случая бе доста назад в кандидатското подреждане, но изненадващо за всички спечели мандат чрез преференциален вот. Гневното писмо на съпартийците му говори за

някои особености” на преференциалния вот, подаден за него.

Днес в орбитата на Иванов се върти гореспоменатия Цонков, там е и още един довчерашен ас, който също като Янков е със затихващи функции – Борислав Гуцанов. В писмото по-долу триото Иванов – Цонев – Гуцанов е атакувано от 11 социалисти. Сред тях Янков тарикатски липсва. Фигурират обаче двама негови довереници в момента – депутатът Георги Андреев и бившият зам.-шеф на ВиК- Варна Пламен Стоянов. Андреев подобно на Иванов е бивш полицай със спорна биография, освен това досущ като Цонев е представлявал други партии – бе кмет на община Ветрино от ГЕРБ. Стоянов пък, докато шефстваше из ВиК, успя да вдигне хотел на Златни пясъци. Така и не стана ясно

само негов ли е хотелът или на всичките шефове на ВиК.

Писмото за камуфлаж е подписано и от двама-трима честни членове на БСП, известни, че цял живот гонят Михаля.

Защо ли всичко това се случва по времето на Кирил Добрев? Снимка: фейсбук профил на Кирил Добрев

По-долу публикуваме писмото едно към едно. Това, което липсва вътре е, че всъщност варненската структура на БСП е дадена на концесия на местен бизнесмен с контрабандна слава, който и преди това успяваше да дърпа конците. Сега контролът ще е пълен, сменят се пионките. Защо ли всичко това става по времето на Добрев? Преди да се насладите на писмото, ето едно култово изречение от него: Не дадохме публичност и не сезирахме компетентните държавни органи водени единствено от убеждението да не провалим и без това трудната кампания на БСП в 03 МИР Варна и общите ни усилия за победа”. Толкова за морала на „революционерите”, чийто гняв сега е провокиран единствено от загубата в играта!.. Приятно четене:

 

„УВАЖАЕМА ДРУГАРКО НИНОВА,

 

С настоящото изразяваме своя протест и възмущение от случващото се в структурите на БСП – Варна, и грубата и безпрецедентна намеса в работата на ГПО и Областната организация на БСП – Варна!

Ескалацията на напрежението достигна връхната си точка при силовото налагане за Председател на Областния съвет на БСП – Варна, на лицето ЦОНКО ЦОНЕВ – човек, изключен от ОПКК на БСП в края на декември 2015г. заради принадлежност към Реформаторския блок и участвал срещу кандидатите на БСП на местните избори от 2015 г. Той е замесен и в няколко скандала от 2014 г., в които фирма с участието на съпругата му взима държавни земи над 900 декара за 50 години, докато е бил директор, назначен от БСП, на клона на „Напоителни системи“ ЕАД – Черно море!

Цонко Цонев скандално си възстановява членството в Община Аксаково, неясно с какви мотиви и по какъв начин, и в средата на май, т.г. се зачислява в РПО на БСП „Приморски“, където на 25.05.2017 г., само ден преди избора на Председател на ОблС, е избран за делегиран представител на Областния съвет. Смятаме, че всичко това е станало в движение „по документи“. Двама членове на РС на БСП „Приморски“ умишлено не са уведомени за провеждането на заседанието и избирането му. Явно е, че членовете на РС на БСП „Приморски“ са манипулативно подведени и чрез натиск „отгоре“ механично са гласували, без да познават качествата на предложената кандидатура.

В цялата градска партийна организация, и в частност в РПО „Приморски“ съществува грандиозна измама и манипулация с „мъртви“ души – от десетилетия се отчита все един и същи членски състав, а именно, над 1600 членове. От години се работи чрез изкуствени бизнес партийни ОПО, които се използват единствено за увеличаване на послушните и сигурни делегати на конференциите. Като пример може да посочим делегатите от транспортната фирма „Транстриумф“, които едва ли знаят, че са членове на БСП и за какво са използвани. По наши данни, които са публично известни от години, РПО „Приморски“ не наброява повече от 200-300 членове, а ГПО – Варна – не повече от 1100 души.

Заявяваме, както и многократно сме информирали централното ръководство през последните години, че чрез тази измама, организирана напълно умишлено, се получава едно фалшиво мнозинство, което да крепи на поста „вечния“ председател Б. Гуцанов, както и да помага, винаги когато трябва, да се налагат различни интереси, включително и олигархични.

Друг много сериозен проблем е скандалното еднолично включване от ръководството на „Позитано“, часове преди регистрацията на листата в РИК – Варна 03, на място с № 22 на лицето ИВАН ИВАНОВ, дотогава общински съветник от листата на ПП „АТАКА“ в Общинския съвет – Варна. На въпросите ни, като какъв се включва и от чие име в листата, ни бе отговорено, че по предложение на ПК „Екогласност“(?!?). След изборите веднага и услужливо бе приет от Гуцанов за член на БСП – необходим е за „послушно гласуване“ като член на ОблС на БСП. При установяване на публично известните факти и проучване се оказа, че става дума за доста спорна и компрометирана личност, която като длъжностно лице на „Гранична полиция“ на МВР е задържана в момент на получаване на подкуп с белязани пари, след което прекарва месеци в следствения арест.

Двама от днешните ,,революционери“ – Пламен Стоянов (в средата) и Георги Андреев (в дясно). Снимка: фейсбук група на БСП – област Варна

Още по – неприятно и скандално бе случилото се, когато в разгара на предизборната кампания за парламентарни избори 2017 г. в Областния предизборен щаб на БСП се получиха множество сигнали за предложения за купуване и продаване на гласове и натиск върху партийни членове от област Варна. На 14.03.2017 г. се проведе областен щаб, на който др. Тодорка Павлова – председател на Общ. съвет на БСП – Аврен, заяви пред над 50 души свидетели в присъствието и на водача на листата ни – проф. Ст. Данаилов, – че в нейната община (Аврен) се раздавали агитационни материали на № 22 И. Иванов, придружени с 50 лева – за да се гласува за този кандидат! Не дадохме публичност и не сезирахме компетентните държавни органи водени единствено от убеждението да не провалим и без това трудната кампания на БСП в 03 МИР Варна и общите ни усилия за победа.

НА ОСНОВА НА ГОРЕИЗЛОЖЕНОТО, НАСТОЯВАМЕ ЗА СЛЕДНОТО:

  1. В удобно за Вас време и ден, до 30.07.2017 г. в гр. Варна, да се осъществи лична среща с широко представителство на активисти и членове на БСП за разговор по поставените проблеми и въпроси.
  2. Като Председател на нашата Партия да потърсите политическа отговорност от др. Кирил Добрев за вмешателствата му при избирането на председател на ОблС на БСП и едноличното включване от него на № 22 Иван Иванов в листата за 03 МИР Варна.
  1. Съгласно устава на БСП, да бъдат отстранени като председател на ГПО Борислав Гуцанов и председателя на РПО „Приморски“ Светлана Такева. За продължаване на нормалния ход на партийната работа в гр. Варна да се сформира колективен орган под надзора на Председателя на НС на БСП. Работна група в срок от три месеца да извърши пълна партийна проверка и контрол на ГПО и в частност на РПО „Приморски“, да установи поименно броя на действителните членове, броя на ОПО, кой в коя организация членува (поради установени двойни и тройни членства), пълна финансово счетоводна проверка (одит) на градската, районите и областните организации на БСП. Да подготви и проведе пълен отчетно – изборен цикъл, както и да се набележат дългосрочни мерки за нормализиране на цялостната дейност на БСП – Варна.

Настояване за отговор и решителни мерки от Ваша страна!”

В отговор Цонев заяви пред медиите, че нищо вярно няма в написаното за него и ще съди съпартийците си. Иванов и Гуцанов не са коментирали до момента. Циркът явно няма да приключи скоро.

Нека говорят! Всички! Научаваме интересни неща.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар