В категории:Рикошет

Хибридната война на Ислямска държава в България разтревожи атакистите

Джихадистките хибридчици в България вече си имат сериозен противник – атакистката Миглена Александрова. Като се има предвид опита ѝ с нагли журналисти, платени от Бойко Борисов и наркоразпространителите с актьорски заложби, Ислямска държава и нейните остриета има от какво да се притесняват.

Снимка: vestnikataka.bg

Словосъчетанието „хибридна война“ натрупа завидна популярност у нас, в Европа, а дори и зад океана в последните години. Тази могъща сила, наречена хибридна война, не спира да променя съдбата на нашия свят. Именно тя, а не нещо друго, е отговорна за избора на Румен Радев за президент на България, за напускането на Великобритания на Европейския съюз, за избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ, възхода на куп националистически формации в Европа и още какво ли не. Последно чухме, че именно хибридната война е скарала Саудитска Арабия и Катар. Ама разбира се, какво друго.

Доскоро хибридната война имаше един основен белег, свързан с произхода ѝ, който парадоксално спомагаше за нейното елементарно и скоропостижно разкриване – хибридна война е онова, което говори или просто вярваме, че иска Русия. Няма значение дали става дума за избори в България, Франция или САЩ, за референдум във Великобритания или за отношенията между държавите в Персийския залив. Щом нещо не ни харесва, достатъчно беше просто да обвиним за него хибридната война, водена от Кремъл.

Всемогъщата сила на хибридната война по всеобщо мнение у нас се разгръща благодарение на широко популярните сайтчета от типа брадва, секира, мекица, пържола, скандално, неморално и подобни. Предполага се, че именно на тях разчитат кремълските заговорници, за да промиват мозъка на българина. И ако се вярва на борците (впрочем добре платени) срещу хибридната война у нас – очевидно планът работи отлично.

Но ето, че настъпи промяна, която е забелязана от зоркото атакистко око. Хибридна война в България вече води не само Путин, но и Ислямска държава. Такива опасения изразява депутатката от „Атака“ Миглена Александрова с парламентарен въпрос, входиран на 6 юни в деловодството на Народното събрание.

Няколко думи за нея. Русокосото острие на Волен Сидеров е позната като една от най-приближените му фигури и доскоро беше неизменна част от антуража на своя лидер при среднощните му акции срещу невъзпитани журналисти или нагли наркоразпространители с актьорски заложби. Тя бе част и от търсещата справедливост от френските дипломатки аеро делегация на летището във Варна, както и от атакистката групичка, която прелетя до Варадеро, за да почерпи опит относно борбата на сънародниците на покойния Кастро с империализма на САЩ.

Силиконова фурия дълго време отговаряше за връзките с медиите на „Атака“, както и за връзките на платените протестиращи (популярни и с никнейма си „к*рви на Бойко“) с Пашата – човекът на Бойко Борисов, който лично според Сидеров, Александрова и колегите им плащаше на разни хулигани да атакуват атакистите. Заедно с майката на детето на Волен Сидеров – Деница Гаджева, Александрова водеше и предаването „Медийни лъжи“ по телевизия „Алфа“, в което редовно громеше „хибридна война“ срещу партията ѝ още преди този термин да бъде въведен в експлоатация. С други думи – не ѝ липсва опит още от времената, когато „пост-истината“ се наричаше простичко „лъжа“.

Е, днес всички тези гореизброени проблеми очевидно са решени, а „Атака“ са приятели и коалиционни партньори не само с „Паричния фонд“, както многократно Сидеров и Александрова наричаха коалицията между Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, но и със самия Борисов, когото буквално с телата си държаха далеч от властта в 42-рия парламент. За целта им се наложи дори да подкрепят правителство с участието на ДПС, а Сидеров и до днес живее с легендата, че пръстът му е от злато. Това пък се случи само няколко години, след като същият самоназначил се за „националист №1“ отново крепеше кабинет на Борисов, с аргумента „да не бъдат на власт ДПС и БСП“. Впрочем ако тенденцията се запази, то можем да очакваме хората на Сидеров в следващото 45-то Народно събрание отново да са антигербери. Но за това някой друг път.

Миглена Александрова се озова в парламента като втора в листата на „Обединени патриоти“ в София след „шегаджията от Бухенвалд“ Валери Симеонов. Благодарение на новите ангажименти на хер Симеонов като вицепремиер, тя се оказа депутат отново, макар и с малко закъснение. Но ето, че вече е съвестен народен представител и изобщо не се бави, а задава парламентарни въпроси. В случая на министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Но да се върнем на сериозния въпрос. Александрова е притеснена от хибридната война, която водела у нас Ислямска държава. Тя е входирала парламентарен въпрос относно „Воденето на хибридна война у нас от терористични групировки“. В него припомня, че „в последно време сме свидетели на кървави терористични актове в Европа“, а „джихадистки групировки призовават постоянно да се извършват убийствени актове на територията на християнските държави“.

Ще покажем добронамереност като пропуснем факта, че за Александрова очевидно тероризмът е осъдителитен единствено, когато бива извършван на територията на Европа или пък само в „християнските държави“. И ще продължим да четем, за да разберем, че тези нападения се извършват от хора, които са се радикализирали „вследствие на пропагандата на терористичните групировки в социалните мрежи“. В тази връзка тя иска да разбере от вътрешния министър „наблюдава ли се у нас хибридна война на терористични групировки и най-вече на Ислямска държава чрез социалните мрежи“ и по-важното – как МВР противодейства на тази война?

Така намираме потвърждение, че Русия вече не е сама – хибридна война води у нас и Ислямска държава. Признаваме си, че имахме известни предположения. И очакваме с интерес да разберем от г-н Радев кои сайтове, медии или просто „лидери на мнение“ са нейните проводници и как точно джихадистката групировка изкривява фактите в своя полза, за да трупа съмишленици за своите каузи.

Впрочем, вече съвсем сериозно, вероятно без да го предполага, г-жа Александрова би могла да свърши и много полезна работа, а ние дори имаме няколко предложения откъде вътрешното министерство да започне своята проверка. Сериозно изследване не е необходимо – достатъчно е само да бъдат прегледани профилите на някои популярни носители на експертиза по арабските въпроси и техните блоговете и сайтове, които редовно се борят за правата на „умерените джихадисти“ в Сирия, например.

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар