В категории:Здравеопазване / Свят

Бункери и частни лекари пазят богатите от коронавируса

Притежателите на големи състояния вземат специални мерки за опазването на здравето си насред пандемията

Бункер в САЩ от периода на Студената война, предлаган днес като убежище от коронавирус. Снимка: RT

Насред обявената от Световната здравна организация пандемия на коронавирус притежателите на големи състояния се стараят да предпазят всячески своето и на близките си здраве и затова в САЩ особено търсени са подземни бункери от периода на Студената война, пригодени за съвременни убежища, съобщава сайтът на телевизия RT. Освен това богатите се стремят да си осигурят и специални частни лекарски услуги.

Някои бързо ориентирали се компании вече предлагат специализирани услуги за заможни клиенти с цял списък екстри.  RT се позовава на такава компания от щата Южна Дакота в САЩ, която предлага укрепен бункер за 80 души плюс други подобни убежища за още 500 души. Става дума за компанията Vivos Group, която досега се специализирала за убежища при природни бедствия, но незабавно е реагирала и на актуалната обстановка, посочва RT, цитирайки публикация в The Guardian.

Посочено е също, че заможните фамилии спешно наемат частни самолети, за да се извозят бързо към свои вили в отдалечени зони, а също така търсят услугите на частни лекари и медицински сестри, за да са сигурни за здравните грижи към семействата си.

В Обединеното кралство много от частните клиники съобщават за повишен брой запитвания за тестове за коронавирус срещу заплащане. Засега здравните власти на страната са категорични, че такива тестове ще се правят само на хора с „повишена вероятност“ на заразяване и това ще се извършва само от системата на общественото здравеопазване.

 

"Барикада" е независимо издание, което се издържа от своите читатели. Стани един от тях! Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

Оставете коментар