В категории:България

Замeстник-кметът на София хвърли оставка

Евгени Крусев е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“

Евгени Крусев. Снимка: БНТ

Заместник-кметът на София по транспорта Евгени Крусев подава оставка. Това съобщи самият той на извънреден брифинг в Столична община.

Като повод за решението си Крусев посочи, че е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“.

„В тази връзка считам, че най-отговорната, а пък и мъжка позиция в случая може би е аз да си подам оставката, което и правя, за да може разследването да си свърши изцяло работата”, каза Крусев.

Той категорично заяви, че ще си защити името. Оставката в рамките на днешния ден ще е депозирана в деловодството. „Ще ви информираме, когато имаме по-голяма яснота около проверката на прокуратурата на ремонта. Към момента можем да кажем, че ул. „Граф Игнатиев” от един ориенталски битак стана една от красивите улици на София. Вярвам, че в скоро време ще бъдат завършени всички детайли около този ремонт. Надявам се скоро да се възстановят трамвайните маршрути”, заяви общинарят пред bTV.

В началото на другата седмица Крусев е привикан да се яви в Националната следствена служба, но все още не е ясно в какво точно е обвинен.

Преди по-малко от един месец, в средата на октомври, след поредния скандал около ремонтите в София, Крусев беше призован от граждани и различни организации да си подаде оставката, но тогава той не видя причини да стори това.

 

Николай Драганов

Бакалавър по социология и магистър по маркетинг от Университета за национално и световно стопанство в София. От 2012-та година работи като политически журналист – в News.bg, Информационна агенция БГНЕС и Телевизия BiT. Като парламентарен репортер отразява работата на 42-рото, 43-тото и 44-тото Народно събрание. Съавтор е на документалния филм „Невидимите хора“. За връзка с автора във „Фейсбук“ – тук.

Оставете коментар