В категории:Мултимедия / Фотогалерия

Протест за оставка на правителството пред парламента (снимки и видео)

Снимка: Барикада

Протестът за оставка на правителството и „смяна на системата“ продължи и в понеделник, когато около стотина души се събраха пред Народното събрание. Организаторите обявиха, че още хора пътуват от чужбина, за да се присъединят към протеста, и призоваха софиянци да направят същото. Демонстрацията пред парламента ще продължи до 17 часа, след което ще се насочи към Министерски съвет.

Протестът се организира от Емил Русанов, издател на вестник „Будилник“ в Лондон, през фейсбук страницата „Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии“, като се застъпва за управление през референдуми, на които да се гласува електронно чрез блокчейн технология. Според него всички обществени длъжности трябва да се избират пряко, както и да има възможност за последващо отзоваване.

Ивайло Атанасов

Завършва математическа гимназия в гр. Кюстендил и следва философия в СУ. Изследователските му интереси са насочени към класическия либерализъм и политическа икономия, френски и немски материализъм, теория и историята на науката и др. Работи върху дисертация, изследваща представите за произхода на властта на английските философи от зората на капитализма. Публикува политически анализи в периодичния печат. През учебната 2015/16 година преподава Философски цикъл в професионална гимназия в Разград. Междувременно става ултрамаратонец и през 2016 г. печели Обиколката на Витоша.

Оставете коментар